annahallin

28 september.....

Allmänt Permalink3
......är min ♥storasysters♥  födelsedag!
Så derfor sier jeg gratulerer så mye med dagen fra meg i Norge!Men jag har många andra jag känner som fyller denna dag! Elisabeth Nordgaard, Ewa Sjöström, Annika Daun, Karin Forsberg och Johan Svensson. GRATTIS till er alla ♥ Känner säkert nån till som jag glömt....men  men...

Nu börjar hemresan närma sig med stormsteg och det känns jätteskönt! Har varit lite tunt med jobb efter helgen, trist att vara ledig allt för mycket. Man gör mest av med pengar och det är ju mindre bra....

Idag har jag och Anita varit till Strömmen och fikat.........och tittat runt i lite affärer och varit på vinmonopolet och handlat vin och på Ica och handlat lite mat....Har mina tankar hos älsklingsmaken som är i Umeå för att göra en angio i morgon. Känns lite läskigt att vara i Norge men håller tummarna att det går bra. Har han tur går de in i handleden istället för ljumsken och vi hoppas att de inte hittar nåt att åtgärda! Han kommer hem på torsdag som jag, men är sjukskriven hela veckan då han inte får lyfta tungt.

Barnen är hemma själv, jag tyckte att mormor kunde komma och bo med dem, men det tyckte Sofia var onödigt.
-Mamma, det fixar vi!
Men jag vet att det inte gör sig av sig självt!! Stolt och glad är jag över mina barn ialla fall!!

Sofia hade fyra prov att plugga till så hoppas att kärleken hennes håller sig borta och inte kommer och stör henne....nej, skämt och sido. Hon pluggar ändå ...men...ja ni vet....

Idag har jag fått alla fönster putsade och hela huset storstädat!! Åååååhhhh vad jag älskar RUT!!!!! Jag har även beställt nya gardiner av Malin på Hemlängtan i Domsjö. Både till köket och vardagsrummet......ska lägga ut bilder sedan!! Längtar till att få göra höstfint!!

Nej, hörrni nu ska jag sova lite inför nattjobbet ikväll! Har varit slav vid datorn då jag har tillverkat fem fotoböcker  de senaste dagarna! Min nya hobby!

KOS OG KLEM!!

mys i norge

Allmänt Permalink3
Förutom att jobba, äta och sova...så hinner man (eller orkar man) inte så mycket mer...men ibland tar vi oss i kragen och beger oss ut på byn. Regnet fullkomligt vräkte ner i fredags, så vi lyxade oss med att åka buss till Lilleström där det finns rätt bra shopping:) Och visst blev det lite shopping:)))
Både jag och Anita fyndade:) Här är det Anita som betalar på Cubus.Lite trist att shoppa i Norge då det mesta är dyrare än hemma.....men men....

Vi unnande oss lite lunch ute, det blev en krämig pastasallad......innan vi fick åka hem och gå till våra kvällsjobb på Ahus Sykehus!

Hemma har det rullat på, Leif som varit ledig i tre dagar och fått hjälp av mågämnet, har hunnit skrapa, kitta och måla alla 18 fönster. Brädorna är rivna på halva väggen och han har börjat förbereda för regling, isolering och "pappning". Johan har även skruvat sönder Saras moppe i molekyler och vi hoppas att felet är hittat, han väntar på någon reservdel just nu innan vi säkert vet....håll tummarna!!

Sofia och Sara har stått för maten och de har tydligen lyckats med att göra god mat hela veckan:)) I helgen har Sofia mest pluggat då hon har mkt läxa just nu. Sara var i Mellansel på fredagen och hos Annelie på lördagskvällen.
Simon har varit med Albin i helgen och idag söndag har han varit på hockeyträning i Bjästa!

Lite avis på de där hemma då Sofia gjorde en ny kladdkaka igår från Leilas bok som tydligen var megagod....vill oxå..:(

Men jag och Anita hade oxå lite myskväll i går kväll då det var lördagkväll. Efter vår kvällsvakt som slutar 22.30 gick vi hem och drack vin och åt fruksallad:)) ME LIKE!!I fruktsalladen hade vi i jordgubbar, plommon, apelsin, vindruvor, äpple och banan....mumsans!Här sitter vi och myser, men det blev inte bli så länge då vi skulle upp tidigt och jobba båda två...Nu ska jag snart lägga mig och sova en stund då jag ska jobba inatt.
Har nyss skypat med familjen hemmavid. Allt verkar bra, de ska iväg på crosstrainingen ikväll!

I morgon är det måndag och då är det snart torsdag = hemresa :-)

Heja MoDo

Allmänt Permalink1
Vilken fantastisk dag det var i söndags. Strålande sol, en kanonfin höstdag! men vad hjälpte det mig? Jag fick hålla mig inne och packa och fixa inför avresan till Norge.

Sara åkte på säsongens sista match mot Långsele som de förlorade med 1-0. Simon drog till Albin och Sofia övningskörde först till Kvantum där vi handlade och sen till flyget för att släppa av mig.
Kändes motigt som vanligt men eftersom Anita från Luleå ska vara i Oslo samma period och bo i samma hus så kändes det lite bättre:))

Kom fram rätt sent på söndagkväll och började tidig måndagmorgon!

Idag tisdag är både Anita och jag lediga ikväll. Vi har promenerat i det vackra vädret och sedan har jag varit osocial och sett på hockeyn som jag köpt hem på datorn (Luleåvinst)Anita som jag bor med är från Luleå.....behöver jag säga nå mer...ska snart gå ner till henne....:(

En kall öl som tröst blev det oxå...Vilken sorglig match...bra hockey men lite utdelning:(
Härmisarna hemma tog sig oxå en öl...eller två...(Johan och Leif)...jag tycker att hockeyreglerna hos Hallins ändras hela tiden. Förr var det en Jäger då Modo gjorde mål.....nu vet jag inte alls vad som gäller.

Annars händer det väl inte så mkt.....Sofia och Sara hjälptes åt med middagen. Ett nytt recept, majssoppa som de sa var jättegod.
Leif ska vara ledig tre dagar och ska få hjälp av Johan att riva brädorna på vägg nr 4 som nu är påbörjad:)) heja, heja!!

Idag fick Leif ett telefonsamtal från en av KB-tränarna om att Modo ska starta upp en träning för killar född -01. De ska försöka fånga upp de killar som är "hungriga" på hockey och ska försöka hålla intresset uppe. Simon var en av de fyra som de valt från KB och jag kände nog inte direkt att det var helt klart att Simon skulle vara med då jag pratade med Leif idag.
Tycker det är på tok för tidigt att gallras ut redan nu. Men jag vet inte detaljerna kring upplägget så det kan ju vara nåt bra oxå.

Simon blev hur som helst taggad och ville absolut prova. Han var helt på det klara att det bara var ett prov och att han kanske inte skulle få fortsätta.
Får nu bara hoppas att det inte dödar intresset istället....

Imorgon har jag inget jobb bokat så har jag tur får jag sovmorgon:)

Natti natti
Till top