annahallin

Radiumhospitalet

Allmänt Permalink1
Nattvakt på post A6. Hær ligger det mest patienter med brøst, prostata och njur/blås cancer. Idag var jag på B2, en lymfom post dær de både skørdar coh ger stamceller. I sverige ær det Huddinge som gør sådant.
Hela Radiumhospitalet andas cancer och død och det ær som att komma hem.
Det ær den hær patientgruppen jag ælskar allra mest att vara næra. Svårt att førklara men så ær det bara.
Valde att sæga upp mig då jag kænde att jag inte var någon bra skøterska længre. Brydde mig næmnvært om patienter ville berætta om recidiv, svåra familjeførhållanden eller nåt annat viktigt i deras liv. Tyværr så håller det i sig lite. Varken vill eller orkar att engegera mig fullt ut ænnu. Men jag har inte stængt dørren till den hær patientgruppen helt....æven om jag tittar på andra utbildningar.

Inatt har det varit vældigt lugnt. Patienterna sover gott:) Hær ær det tyværr inte lika flott som på Ahus då vi har tillgång till de flesta internetadresser dær. Hær ær det starka begrænsningar vilket gør att man har vældigt lite att gøra. Man stædar och plockar och tiden kryper fram.

Igår var det tisdag och Sofia och Leif var på cirkelfys och Sara var på fotbollstræning. Simon hængde på till gympan då han ångrade sig angående att åka till Sidensjø och provtræna fotboll. Fick kalla føtter i sista stund och ska kanske fara næsta vecka i stællet. Idag ær det onsdag. Jag ska skynda mig hem och sova några timmar innan jag jobbar kvæl på A3, kom inte ihåg vad det var før post, men det visar sig.
30/3...snart ær det april...hugaligen vad tiden flyger fram.

Som om inte alla patienter jag møter hær påminner en om hur skørt livet ær så har en førfattare till en av de bloggar jag læser avlidit. En ung fyrabarnsmamma...och man blir en æn gång varse om att livet inte går i repris. Ta tillvara på varje minut och njut av varandra! Vi har bara varandra till låns!

Skulle gærna vilja bjuda på lite bilder men tyværr...kanske en annan gång!
Ha en fin dag nu alla ♥

Oslo

Allmänt Permalink2

Anlände sen söndagkväll och hade turen att stöta på en annan sköterska som skulle åka samma flygbuss som jag och hämta ut nyckeln på samma ställe. Hon guidade mig rätt och jag sparade mkt tid på det! Innan jag packat upp och bäddat och fixat var klockan närmare halvtvå och när telefonen ringde 7.40 så gjorde jag nåt jag aldrig gjort förut....jag svarade inte. Kände att jag behövde sova ut och landa lite innan jag skulle stressa iväg på jobb. Sov till 10 och sedan var det datortid innan jag tog en tur till affären.

Jag och en tjej från Göteborg bor i källaren på ett jättefint hus:) Jättefint och mysigt.
Här står jag i hallen och tar kort in mot köket...Toan är dörren rakt fram.

En annan vinkel....Kombinerat mat-TV-rumFrån andra hållet, jag bor i rummet där dörren står öppenJag bor i det högra källarfönstret, Dedicare har tydligen hela huset.

Fint område, kan nog trivas här:)Blev helledig idag, hade väl hoppats på en kveldsvakt men jag måste säga att jag har det toppenskönt i soffan just nu:)
Ska ta på mig och gå ute en sväng nu. Kolla upp vilken buss jag ska ta imorgonbitti och sedan blir det att köpa hem Modo-matchen ikväll. Imorgon börjar jag 07.30, då börjar slitet och släpet.

Sara har Prao den här veckan och ska var med Leif, hoppas hon inte avlider av tristess. Sofia hade körlektion och sedan tid på sjukhuset. Tur att Simon inte hade någon innebandyträning, det hade blivit tight med middag annars då de kommer hem sent från stan idag. Den här veckan blir kanon, ingen innebandy och ingen hockey? men Simon ska åka till Sidensjö och provträna med deras fotbollslag på tisdag, han är lite sugen att börja lira med dem då han har några hockeykompisar i det laget.

Nej, nu blir det en motionsrunda på Oslos gator! ha det gott!

18-års fest

Allmänt Permalink3

Har hållit på i fyra timmar och försöka ladda upp bilder till bloggen och resultatet är två ynka bilder, vet inte vad felet är men datorna är urtrög idag. Trög är hela familjen Hallin oxå. Jag har sovit dåligt och är förmodligen allergisk mot min nya rengöring och foundation från Mary Kay då mina ögon har svullnat upp och svider. Så det har blivit många pauser mellan tvättning, packning, matlagning och strykning idag.
Packningen är klar och nu ska vi snart åka till Husum där Simon spelar två innebandymatcher.

Igår firade vi Emmelie, massor av god mat och värsta fikabordet.....det får ni fantisera om för de bilderna ville inte vara med här...men syrran kanske lägger upp dem på sin blogg??

De bilder jag lyckades ladda upp var de här två, Sofia, Emil och Ingela som övervakar Emmelies paketöppning:)

Emmelie fick en massa bra och ha saker inför flytten till hösten. Kändes som hon var rätt nöjd med dagen och presenterna.

Här är delar av ungdomarna som mumsar i sig...

Gott och trevlig såklart men det känns i huvudet idag....skulle inte ha tagit den sista mojiton....

Nu drar jag på jobb igen och bloggen lär som vanligt inte uppdateras nå nämnvärt. Då jag ska bo inne i Oslo denna gång så hoppas jag att jag orkar leka turist någon dag, men jag lovar inget. Vet hur det brukar vara då man väl har fritt...då är ryggläge en favoritsysselsättning och man ids oftast inte ta sig för något annat.

Längtar till 8/4...då är jag på väg hem igen. Tur tiden går fort då man har kul...eller??

Till top