annahallin

Tuffa dagar

Allmänt Permalink1
Vi har haft några tuffa sorgliga dagar, vår underbara kille blev sjuk i onsdags och jag och Leif satte oss i bilen och körde till Östersund där han blev inlagd och undersökt från topp till tå!

Primärt sökte vi för hudinfektion, bla på halsen som han klia på så mkt att det blev svullet och han fick problem med att andas....då visste de inte om det tryckte på utifrån eller om han skadat nåt inuti halsen. Med Cortison och antibiotika har han blivit bättre med det. men de har oxå upptäck ett högt Kalciumvärde som hos hundar ALLTID betyder mkt sjuk hund. Oftast är det en tumör som orsakar det. De har inte hittat någon tumör och då har de röntgat HELA Manolito. Vi kan gå vidare med vidare us i Uppsala men i samråd med vetrinären har vi beslutat att ta hem honom och få honom att må så bra det går. Man kan få ned värdet med cortison då det är farligt för bla njurarna att gå med högt kalciumvärde. Nu är det bara att vänta och se. Vi kommer iaf INTE låta honom lida....visar det sig att han inte piggar på sig, kommer vi att bli en familjemedlem kortare:(

Vi hämtade hem honom ikväll, en trött och sliten kille. Inte sig lik alls men ändå med oss:) han har ätit mat och han viftade på svansen då Maria och Anna-Maria tittade in efter de dukat på puben. Så helt hopplöst är det inte iaf, men oj vad trött han är.

Nu får han antibiotika mot hudinfektionen, cortison mot kalciumvärdet och för att förbättra hans allmäntillstånd. Andapsin och Losec mot magsår och specialfoder för magen. Håll nu alla tassar och tummar alla vänner. Vi vill ju så gärna ha han med oss ett tag till.Glädjen i det trista har helt klart varit denna fina tjej som vi fått äran att ta hand om nu då husse och matte (Andrea och David) är i Israel.
Tycker lite synd om henne då jag inte haft så mkt tid med henne då vi suttit i bilen till Östersund ganska många timmar några dygn tillbaka men tur att Sara har ryckt in och pysslat om henne.
Men nu får vi hoppas på att jag får vara hemma...Imorgon är det nyårsafton. Vi firar med 11 familjer uppe på puben. Men börjar med hockeymatch på skolan kl.12. Hundarna ska vara hemma med Johan och Sofia som har kompisar på middag, och Sara åker till Gullvik.

Gott Slut och Gott Nytt År alla ni:)

annandagjul

Allmänt Permalink1
Sov länge på måndagen och sedan gick jag och Sofia en kort promenad och tittade på Johan och Simon som åkte skridskor på skolan. Halt överallt, går inte att gå avslappnat även om man har broddar. Skittråkigt:(

Vi hade turen att få åka bort och äta ännu en dag. Denna gång till Hornön till Johans föräldrar och extra kul var att hans storasystrar var hemma från Stockholm så vi fick träffa de oxå:) Och döm av min förvåning då jag skulle tömma kameran på bilder och alla var på lilla Julie, som nyss fyll ett år och är dotter till Johans äldsta syster Sofia och hennes Magnus.
Ha ha...lustigt vad en liten människa kan ta så mycket uppmärksamhet och trollbinda totalt....Stolt mormor Agnetha:)Här bjuds det på tårta, lite försenad till Julia som fyllde den 20:e och på dagen för pappa Magnus som fyllde år:)
Gott tyckte Julie det var!Trevlig kväll var det och som vanligt går klockan aldeles för fort....hej och hå....

Nu är det onsdag. Leif och Johan jobbar medans vi andra bara slappar. Simon har hockeyträning alla dagar så jag vet ju vad jag gör mellan 14-17 varje dag iaf. Just nu är han ute på isen på tjärn och åker, lite uppvärmning inför träningen. 
Jennelie och Sofia är ute och går med M och vår nya familjemedlem för en vecka, Snövit. Andrea och David åker till Israel en vecka och vi har fått äran att ha henne:) 

Nej nu är det dax att ropa in killen, lite lunch innan träningen skadar nog inte.

Julafton nr:2 på juldagen

Allmänt Permalink1
Upptäckte då jag skulle föra över bilderna från juldagen att kameran hade blivit rätt oanvänd under dagen/kvällen?

Hur som helst så hade vi en mysig juldag på Relingsvägen. Vi började redan kl.13 med första dukningen. Mammas goda inläggningar av sill och strömming slår allt annat på julbordet:) Syrran hade gjort jättegod gravad lax och någon ny italiensk sill oxå. Gott gott gott:) Jag var chaufför, men smakade lite på årets julsnaps smaksatt med clementinskal, ingefära, kardemumma och kanel. Helt OK.

Fick en så himla fin bild på alla ungdomarna då vi åt av andra dukningen, med småvarmt, mormors jansson, och supergoda ugnsomelett med kantarell stuvning med mera.Andrea hade slagit alla rekord på att göra julgodis, och alla var sjukt goda:)) Marsipan figurerna hade Emmelie skapat:)Julklappar i massor blev det här oxå......

Avslutade kvällen med en Musiklek i form av att höra låtar sjungas på finska...svårt men kul...och Micke som var enväldig domare njöt såklart!

Sedan var det att halka hemåt mot Moliden på snorhala vägar och vi kröp upp i soffan hos våra hyresgäster och såg "Hur många lingon finns det i världen". Om ni inte har sett den, så måste ni göra det! Mysigt avslut på en mysig dag:)

Efter en intensiv julhelg så känns planerna för nästa jul helt OK:) Hoppas de går i lås!

God Fortsättning!
Till top