annahallin

Julmyset fortsätter

Familjen, Jul Permalink0
Vi fortsätter julmyset i Hemavan på juldagen och annandagen.
Kallgrader ute gjorde att vi intog lunchen inne. Hamburgare med ost, räksallad, dressing, rostad lök och picklad rödlök. Gudagott! 
 
 
Myskväll med god mat och sällskapsspel. 
 
 Vi avslutade med poker, Texas holding, som sonen vann. Antar att det blir revansch ikväll 😂
Idag, annandagen bjöd väderleken på ett mer utevänligt väder. Syskonen Hallin drog till slalombacken och jag, maken, syrran och magoo tog en tur till skidspåret. Så himla skönt trots att min kropp inte är i toppskick. 
 
 
 
Lunch ute idag, krögarpytt med stekt ägg. 
 
 
Lite chill och mys och glögg ute innan bastu och middag. 
 
 
 
Nu är det hockeykväll, Modo på en skärm och jvm på en. Sedan blir det packa och godnatt. Hemresa imorgon.... 😉 😘 
 
 
 
 
 

Jul i Hemavan

Familjen, Jul Permalink0
Dan före dan före dan packade vi in mormor och morfar i bilen och styrde den mot fjällen. Lunchstopp i Vilhelmina och sen Hemavan. Vi hann bunkra mat (två fulla korgar på ica) för 13 pers innan bil nr 2 kom med Maria, Andrea och Micke. Sen rullade ungdomarna in, en bil från Umeå med Emmelie, Coffee och Sara och strax efter kom Sofia, Johan och Simon. Vi åt mormors goda lasagne och mös sedan. 
Dan före dopparedagen blev en lugn dag med promenader, slalom för vissa och som vanligt en massa god mat. Mer mys i form av sällskapsspel, bastu och sen glögg och bingolotto. 
 
 
 
 
 
 
 
Julafton blev en ovanligt lugn och mysig dag med god frukost och sen begav vi oss ner till wärdshuset där vi bokat in oss på julbord. Och vilket julbord! Det dyraste jag ätit men oxå det absolut godaste. Helt magiskt 😍 
 
Alla fick en julklapp 🎁 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mätta och nöjda tog vi oss en promenad för att låta maten sjunka ner. Sen blev det bastu, spel, film på tv och lite senare världens godaste varma mackor. 
 
Idag är det juldagen. Emmelie, Coffee och Andrea har åkt hem. Leif, Johan, micke, Simon och Sara åkte en sväng mot Norge. Jag, syrran och Sofia trotsade kylan och tog en promenad ner på affären. Så himla fint ute. 
 
 
 
 
 
Nu myser vi inne i stugan. Att man får ha det så här bra 💗

Julhets

Norge Permalink0
Hej alla! Nu är det bara fyra dagar kvar innan vi kan fira julafton. För första gången reser vi bort inom gränsen. För fyra år sedan åkte vi till Thailand, i år blir det Hemavan. Och nästan alla blir med. Emelie B jobbar, men annars är vi full pott. Två stugor, och en massa mat så är vi nöjda! 
Annars har det varit en bra vecka. Lite sjukstuga med en förkylning för Simon och lite magsjuka hos de på övervåningen. Men Jisses, det går ju över..... 
I fredags skulle vi äta middag och basta i mellansel, något vi försökt få till ett längre tag. Men nu blev värdparet däckade så vi fick skjuta på det. 
 
I söndags hade Andrea bjudit in till adventsmys i hennes nya lägenhet. Hon hade fått det så fint. Och vi åt en massa gott. 
 
 
Vi hann med julmusik i Mo kyrka som gästades av Stina Joza, och hon var riktigt bra. 
 
 
Mysigt och stämningsfullt. 
 
Ikväll har vi lilla julafton med Johans föräldrar och Leifs familj.  Jag bjuder på dopp i gryta.  
Kram 💗 
 
Till top