annahallin

Premiär...

Allmänt Permalink1
...för årets första julmat! Sofia och jag mumsade i oss en jultallrik på Rättargården i går kväll! Mo Samhällsförening bjöd alla bagerskor som bakat till Modo museumets café. Sofia var där i egenskap av bagerska och jag som representant för styrelsen.

Sofia var lätt yngst av alla...Richard Sångkock stod för maten som fick med beröm godkänt!Hem i kylan för att heja på maken som rensade avlopp i köket....usch och fy. Jag ägnade mig åt att betala räkningar istället.

Helgens sista dag var en seeeg historia. Sofia och Johan fastnade i soffan och spred denna känsla vidare till mig (alltid bra att skylla på nån) så jag fick aldrig riktigt fart på adventsstöket. Men jag gick ut och hjälpte maken att skotta tjärn så att sonen kunde ägna 2 timmar på den i kylan...brrr...(uppvärmning inför kvällens match mot Järved)

 

Sedan fick vi upp lite belysning ute....men jag var in och värmde mig måååånga gånger.
Leif var inte så glad på svärfar då han tog upp julbelysningen vi fått ärva från Finna...ha ha....sladdtrassel är det värsta maken vet. men nu sitter den i granen:)))Efter middagen drog jag, Simon och Sara till Bjästa för att se Simon spela mot Järved. För första gången med sitt riktiga lag denna säsong, U10-laget. Förlust med 5-6, inte en rättvis sådan, men men. På torsdag är det U10  match mot Svedjeholmen och på lördag U11 match mot Järved. Tur man gillar att köra bil och gillar att titta på hockey:))

Idag tisdag är det pluggning som står på dagordningen och kanske varvat med lite julstök, sedan hockeyträning såklart! Någon promenad vet jag inte om det blir idag...igår trotsade jag kylan och då var det inte lika kallt som idag....det får gärna vara kallt, men inte så här kallt....vill kunna vara ute!

Nej, nu blir det att krypa in i den kvantitativa världen....blääää.

Lördagsmys

Allmänt Permalink0
Efter en myskväll med familjen på fredagkvällen var det att kliva upp i ottan för att fixa med matsäck inför Härnösandsresan
Buss från Bjästa med förväntansfulla killar!Killarna i omklädningsrummet..Sara mumsar lunch i väntan på nedsläpp.Moster Kerstin och mitt kusinbarn Johan kom och tittade med oss en stund!En jämn match som slutade rättvist 5-5, HAIK kvitterade då det var en minut kvar av matchen....
Simon var rätt nöjd ändå, lite trött då han fick spela varannat byte i en period för de var en man kort.Hem till Moliden där maken fixat lite advent och vi hjälptes åt att få till lite mysstämning. Mys i soffan med glögg och saffranskaka stod på  kvällens agenda.Vi fusktände första ljuset....Lisa och Pelle kom och gjorde oss sällskap. Mysigt och trevligt blev det!Saras saffranskaka smakade jättegott, och vi provade lite olika julöl ....Fox fick oxå följa med och mysa med oss ...vilket Manolito inte var överförtjust över.Han sökte tröst hos pappa...men Fox var inte långt efter.Lisa intog myshörnan i soffan och mööööös ♥Simon hade mys i egen stol....Fox har vuxit på sig ganska rejält, och är numera en stor och ståtlig vovve.Klockan gick alldeles för fort och Simon gav upp i pappas knä och somnade in. Bra de, för idag väntar ny match hemma mot Järveds U10 lag.Sent sent blev det innan jag la kinden på kudden....men jag har blivit van att sno på dygnet numera så speciellt trött är jag faktiskt inte...
Det blev en sen frukost för alla idag, ovanligt att alla åt samtidigt en söndagmorgon tom ungdomarna på loftet masade sig ned för en frukost före 12:))

Nu väntar advenststök och hockeymatch!!

Önskar er alla en fin 1:a advent ♥

ljuvligheters ljuvlighet

Allmänt Permalink5
Efter en tuff period i Norge väntar en låååång och välbehövlig ledighet!
Jag har harvat runt på Ahus alla olika sengeposter samt varit ganska många vakter på postop där jag trivs som fisken i vattnet:)
Har även denna gång bott med Anita, men vi har inte träffats alls nästan denna gång, vi har gått om varandra helt....:(
Här är en bild från lördagkvällen då Catrin och Anita var ledig och jag skulle jobba natt, så vi hann med att mysa liiite.För att kunna veta vem som jobbat natt, vem som har sovmorgon....osv...har vi ett eget system. Så här kan det se ut på Dr Kolbeis vei 27 där fem st syrror huserade tillsammans.Alla som är här fokuserar på att jobba och det är skönt, men när vi är lediga vill vi gärna ha lite familjekänsla och umgås med varandra lite lagomt och kravlöst. Vissa går man mer ihop med och vissa vill man mest undvika. Jag och Anita funkar superbra och jag har några andra godingar som jag bevarat i mitt hjärta som Gun, Linda, Anette .....och denna gång träffade jag Catrin från Uppsala som jag gärna träffar igen! Sedan har man väl träffat 40-talet som gått obemärkt förbi.....och det är ju precis så här livet är.....

På Arlanda har de julpyntat på Sky City.....mitt andra hem känns det som....Nähä...såg inte ni julpyntet heller??? Modernt ska det va!

På Olles på Arlanda visade de Modo-Timrå och jag tog snabbt in ett glas vin för att orka med och se eländet...eller...jag hade nog redan beställt vinet då jag upptäckte vilken match de visade och blev glad att jag hade vinet;)

På Gideå Flygplats väntade mina goa föräldrar som tagit "ledigt" i flyttbestyren och skjutsade mig till Kvantum där Sofia väntade. Maken slöt upp lite senare och vi handlade tillsammans innan vi åkte på Resecentrum och inhandlade sushi!! Martin!! Vart var du???
Stackars Jennelie som skulle åka hem med oss fick stå ute kylan och vänta i 20 min tack vare att Leif inte förstod att han skulle hämta henne medan vi var inne och köpte sushin.
Sushin var i alla fall jättegod :))) Det blir garanterat fler gånger!Mammas fina flickor ♥Känner en stor oro i magen då jag idag varit med om något som jag inte varit med om på länge länge....jag fick blommor av maken och sa att jag var välkommen hem??? Hmmmm......lite lurt är det allt....
Men blommorna var fina ♥Nu ska vi mysa i soffan med hyrd film på telia, Ensam Hemma 3 och popcorne. Hoppas jag kan hålla mig vaken...

Imorgon ska jag, Simon och Sara åka till Härnösand. Simon har hockeymatch med U11 kl 13.30 på Högslätten. Sedan hoppas jag att jag ska hinna göra lite advent. Sofia blir hemma och pluggar och sen ska hon jobba, och Leif har jour!

Nu soffan!!

Ha de!
Till top