annahallin

Fotboll och sol och bröllopsdag

Allmänt Permalink1
Riktigt feberfri var inte Simon i går måndag (37.4) men för husfridens skull fick han åka på fotbollskolan med Alvedon och hostmedicin....ibland får man göra undantag....
Han har haft två bra dagar där och imorgon ska de åka på Mellanselsbadet efter lunch. Det brukar vara ett populärt inslag och vi får hoppas på bra väder...

Här hemma har det tvättats och grejats, och Sofia och Sara har hjälpts åt med att rensa ogräs i trädgårdslandet. Idag har jag varit på besiktning hos tant doktorn och proverna säger att jag mår toppen och det stämmer faktiskt:)) Sen jag började i Norge har jag aldrig mått så bra som jag gör nu, helt fantastiskt!
Sara följde med för att skriva för Moppekortet men körde på första försöket....trist. Tillsammans åkte vi och handlade innan vi återvände till Moliden. Sofia och Sara tog en löprunda i värmen och jag förberedde middagen, färsk pasta med salami/skinka/bacon sås. Till det, sallad från trädgårdslandet.

Idag gratulerar vi Leifs syster Helén och hennes man Peter sedan 25 år på deras bröllopsdag, bra kämpat ♥Dagen till ära bjöds det på goda tårtor och kaffe...Sofia övningskörde och vi tog en extratur på hemvägen, hon gör framsteg:)
Sen blev det strykning framför TV:n, Spanien-Portugal medans maken oljade in broarna som jag rengjort idag!
Nu har jag blivit serverad ett glas rött av storälsklingen och ser fram emot att lägga huvudet på kudden då jag varit vaken sedan 04.....måste vara fullmåne just nu.....

Godnatt!

midsommarhelgen 2010

Allmänt Permalink1
Puhhh....man börjar bli gammal.....efter en fullspäckad helg känns det både här och där att man varit "aktiv"....

Helgen började med Rättargårdens midsommarfirande:) där Sofia och Jennelie stod för fika, bröd och korvförsäljning. Till sin hjälp hade de Jesper i korvståndet....Och Sara ute vid brödförsäljningen...Inne vid fikat stod Sofia och Jennelie....De hade bakat och fejat i fera veckor för detta och drog in en fin slant...väl värda:))

Simon dansade med de andra runt midsommarstången...Ute i gräset satt många ute och njöt av det fina vädret:)Eller inne på logen ...som här...ett gäng söta killar....Efter Rättargården väntade en cykeltur till Alnöholmen. Där väntade som tradition förrätt i form av sill och nubbe:)Och därefter bad nere vid Alnöholmens badplats.....inte för alla...men många....Kallt kallt var årets omdöme....Efter grillning, efterrätt och trevlig samvaro vände vid åter mot Moliden. Sofia var först hemma i Moliden och låg redan i sängen då vi kom hem eftersom hon skulle jobba midsommardagen och även söndag. Men hon hade haft en bra dag och kväll med sina vänner:))

På midsommardagens morgon packade vi ihop och åkte ut till Maria och Micke på Ön. Trist väder, blåsigt och kallt, men vi hade mys ändå...Simon och Micke sköt med luftpistolen...Vi fika....Njöt av utsiktenDrack bubbel och åt jordgubbarÅt goda grillspett med efterföljande paj till dessert...I en paus av allt ätande och drickande kollar killarna in Modos lag för nästa säsongen och även andra lag...En frisbee runda hann vi med i stormen oxå:)Och kvällen avslutades med popcorne och en 31:) såklart!!!
Vi sov länge idag söndag och trotsade sedan vädret! Jag och syrran gick på baksidan som vi kallar en skreva i klipporna där det är lä om det blåser rakt in mot stugan. Vi hade det skönt med en god bok och solstol:)Simon och Leif tog en tur runt ön och Micke startade elverket och dammsög! Efter en snabblunch åkte vi mot land igen och vi stannade i Bjästa för att proviantera. Mat till kylskåpet och pizza och diverse rullar till middag som vi intog då våra duktiga tjejer hade jobbat färdigt. Sara på Rättargården och Sofia på Mogårn.

Nu har vi varit på Cross-training....svinjobbigt var det ikväll...och imorgon är det jobb för Leif och Sofia och fotbollskola för Simon. Jag och Sara är lediga men hittar nog på nåt:)

Avslutar med en bild på utsikt från ön......

Sol

Allmänt Permalink1
Vilket väder vi haft!! Hoppas verkligen att detta fortsätter:)
Har haft en sjuk son sedan i fedags, så han var inne på dag nr:7 med feber idag och han tror att han missar alla fina dagar på sommarlovet nu då han är sjuk....så för hans skull hoppas jag på fler fina dagar...
I morse tog vi en tur till Vårdcentralen för att kolla upp så att det inte var nåt bakteriellt.....och det första människan säger är: jag är ingen riktig doktor utan är läkarassistent på termin 7.......han lyssna iallafall på lungorna....men inga infektionsprover....blev så paff att jag kom av mig helt.....och det bedömdes som virus såklart...

Kan meddela att jag mått prima efter min Aclastabehandling i måndags, haft lite ont i kroppen och var lite extra trött i tisdags, men inget att säga nåt om om man jämför med fjolårets resa.....så nu kan jag nog ta behandling nr:3 utan att vara orolig:))

Annars har veckan sett ut som vanligt hos Hallins, Sara har varit på konfaläsning och Sofa har pysslat om gamlingar på Mogår´n. Jag har jobbat på hemma och klippt mig!!

Före:Efter:

Igår kväll satt vi ute och mös, maken och jag, han bjöd mig på en ny god öl....Och ikväll har vi oxå suttit där och myst efter cross-trainingen....på vilken jag faktist sprang riktigt mycket på ikväll då nacken känts bra de senaste dagarna:)

Simon har haft sorg den här veckan då han missat båda fotbollsträningarna och nu är det uppehåll...men som tur är så börjar fotbollskolan till veckan och det är bara att be till gudarna att sonen är feberfri då...annars blir han inte rolig att ha hemma.....

I går kväll var jag ner till Överhörnes på Saras lags sista match innan deras uppehåll. De spela mot min gamla klubb Själevads IK och det var en jämn och rolig match som slutade 2-2, Sara spelade jättebra och lyckades peta in ett mål, men hade jätteont i foten efter matchen och fick stå över fotbollsmatchen idag med konfirmanderna.

Nu ikväll har vi varit på Rättargården och förberett för midsommarfirandet, Sofia och Jennelie ska sälja hembakat bröd och även kaffe och fikabröd. Sara har varit med oxå och fixat då hon är lite anställd av flickorna imorgon. Tyvärr jobbar Sofia till 12.30 imorgon men jag täcker upp för henne....och hon kommer lagom till värsta rusningen

Sedan ska hon och Jennelie till stan, men det blir en tidig kväll för henne då hon ska jobba midsommardagsmorgon och även söndag
Sara ska till Mellansel och ska jobba på Rättargården på söndag så tjejerna blir hemma då vi åker på ön till Maria och Micke på lördag. Imorgon firar vi midsommar hos Forslund på Alnöholmen.

Önskar alla mina goa vänner (och ovänner) en riktig fin midsommarkväll! Kram till er alla ♥
Till top