annahallin

Lugnet

Allmänt Permalink0
Haft en bra helg.
På lördagkvällen kom Pelle och Lisa över för lite hockey och mys. Vi åt lite gott, lyssnade på julmusik och spelade spel.
 
 
Att det blev Modo seger gjorde inte saken sämre.
 
På söndagen hade jag bokat in saffransbrödsbakning och det resulterade i dessa godingar! Provade ett nytt recept och det var riktigt goda. Ni hittar dem på Jennys matblogg.
 
 
Sedan tog jag och mina fina döttrar en tur ut i skogen för att plocka lite gran- och en- ris. Vi lärde Sofia skillnad på gran och tall och dess kottar. Borde hon ju kunna men.....
 
 
Helgen avslutade vi med ett pass cirkelfys, Simon drog till Bredbyn och åkte skridskor och Sara får vila några dagar till innan hon börjar träna igen. Men oj så mycket piggare hon blivit!
 
Jag har börjat pynta advent. Imorgon ska jag försöka få upp några stakar i fönstren.
 
Nära nu....:-)
 

äntligen

Allmänt Permalink1
Hemma <3 och det känns underbart.
Har inte gjort så många knop, bara myst.
Igår var jag chaufför åt Sofia. Johan fick ledigt och tog en öl (eller två...) med svärgubben. Och man inser att man har gamla barn då barnet ifråga ligger bakis och på nåt vis är det okej?
 
Jag och Simon har varit till Bjästa för träning och jag passade på att fylla på kylskåpet. Nu väntar myskväll med hockey!
 
På tal om hockey så har Simon äntligen fått montera upp sin is i garaget. Nu fattas bara ett mål, det han har är för stort och just nu får det inte plats, men det går ju bra att skjuta mot en skiva som står mot garagedörren oxå.
 
 
 
 
Skönt att slippa ljudet på detta plan. Nu kan han skjuta sig less nere i källaren.
 
Nu middag, vin och mys!
 
Kram kram

nära nu

Norge Permalink0
Inne på min näst sista vakt innan hemresa. Jobbar 2 nattvaker nu det sista jag gør, helt OK avslut bara jag får sova ordentligt imorgon nu.
I helgen var jag ju tillbaka på mina hemtrakter. Cancer som jag egentligen är døless på.....men som alltid då jag møter dessa patienter är det som att komma hem. Patienter som är tacksamma øver livet, och øver den hjälp de får. Alltid.
Jag "går igång" på att få møta ångest hos den sjuka øver att de snart ska lämna jordelivet, møta anhøriga och hjälpa de øver trøskeln till acceptans att det inte finns mer att gøra før deras älskade, make, mor, syster eller barn. Otroligt stimulerande, fast tuffa, møten.
På bussen hem på søndagkväll børjade jag grubbla på om jag tänker rätt då jag søkt vidareutbildning i intensivvård?Vet inte svaret på den frågan, men om jag kommer in ska jag gå den. Då visar det sig väl med tiden om jag valt rätt? Blir ju inte dummare iallafall....
 
Längtar hem nu. Ska pynta jul och bara ha det bra. Hoppas på fint väder veckorna jag är hemma nu. Åker en kortids till Oslo igen innan sol och värme väntar på oss :-) :-)
 
Simon har fått paketet med sina hockeyprylar nu.Før sina sparpengar har han køpt ett kit med plast-is, passare och puckar. Nøjd kille. Efter han provat passaren ikväll fick jag ett sms: Den var så bra så jag vet inte vad! Då den kostade några slantar så ar det onekligen bra att den var till belåtenhet. Får se om sonen lägger beslag på garaget nu och monterar upp isen där. Mig spelar det ingen roll, jag har inte fått ha bilen i garaget på två vintrar så en tredje var rakt detsamma.
 
Nej hørrni! Om man skulle ta och äta lite, och håll tummarna att jag får sova länge och bra idag onsdag!
 
Kram kram!
Till top