annahallin

midsommardagen

Allmänt Permalink1Midsommardagen bjöd på regn då vi vaknade och den planerade gräsklippningen uteblev.
Vid 13-tiden kunde vi äntligen bege oss ut till ön och solen efter att Leif lyckats få avlösning på jouren.

Vi fick en mysig lördag med nästan alla mina bästa ♥, mor och far var redan på plats och Emmelie och Coffe kom ungefär samtidigt med oss. Så fattades gjorde Johan, Sofia, Andrea, David och Emilie B.....:(Ön visade sig från sin bästa sida och vi började med att äta rester från midsommaraftons lunch!Herregud vad gott det var! Mormors sill är grejjer det!
Simon fick sommarens finaste present! En Barca-tröja inköpt i Barcelona. Tack Coffe för det!Sedan var det mys mys mysBarnen var kreativa:)

Freesberunda såklart!!Som avslutades med ett dopp i havet!Sedan blev det middag, grillat:)
Mina kids myser med mormor och morfarOch som om vi inte ätit tillräckligt så toppade vi med lite grillad korv...Innan vi gick och besiktiga Simons mysiga koja...Som även Micke rymdes i...Söndag och vi måste åka hem...tråkigt, men vi får väl komma tillbaka?Nu är det vardag igen, Simon på fotbollskolan och då de andra jobbar stökar jag och Sofia på med lite av varje. Mkt målning och trädgårdsarbetet. I måndags var vi på Mio och köpte en soffa och köksbord med stolar. Nu vill vi få lägenheten klar....NU! Det kommer att bli sååå mysigt!
Imorgon tänker vi ta lite ledigt och åka och bada på Mellanselsbadet. Ser sedan fram emot att få åka till Malin och Micke på middag i morgonkväll:)

Och vilket väder vi har:)) Gör inte ont att vara ledig just nu!

midsommarafton 2011

Allmänt Permalink1

I torsdags så hämtade Sofia mig på flyget och vi fick två fina timmar tillsammans innan jag körde hon och Johan till Köpmanholmen för att ta båten till Ulvön där de skulle fira midsommar.
Jag åkte sedan direkt till Rättargården för att fixa inför fikat som Simons klass skulle sälja på midsommarfirandet och intog sedan en sen middag. På kvällen hämtade vi Johans bil och hamnade i soffan med våra goa grannar där vi bjöd på lite vin och öl.

Fredagmorgon samlades en tapper skara på sex familjer för att fixa det sista....

Redo för rusningen....

Farmor och Greta kom och fikadeKlass 3 drog in en fin slant och vi fick beröm båda att fikat var gott och att firandet med dansen runt stången och Anundsjöringens spelmän och dansare gjorde att det blev precis som en midsommar ska vara!

Vi åkte sedan vidare mot Alnöholmen för att fortsätta firandet:)

Traditionellt firande med sill och snaps till förrätt istället för till lunch....

Årets snaps stod Åsa och Micke för, en Norsk:)Som vanligt badades det.....och det såg väldigt kallt ut...Grillmästarna tar sedan vid...Vi bara tackar vädergudarna som gjorde att vi kunde vara ute hela kvällen...

Barnen mot vuxna i trekamp hör oxå till...

Och fram på småtimmarna ....

Maken som hade jour var lika galen ändå och hade kul med kidsen...
Hemma hittade vi dessa brudar som grillade korv och mös kring elden.Till vår glädje kunde maken byta jouren på midsommardagen och vi kunde åka ut på ön och mysa med de bästa ♥
Men mer om det en annan dag! Nu har jag hämtat en trött tjej som varit på Ulvön sedan i torsdags...skönt att få hem henne.
Imorgon börjar Simons fotbollskola och Sara fortsätter på kyrkan och rensar ogräs. Sofia och jag ska på MIO på rea och förhoppningsvis hitta en soffa till henne! Men nu blir det cross-training....huvaligen vad drygt...

Hörs!

Ahus hælsar

Allmänt Permalink3
Återvænder till Ahus denna svæng, jag trivdes bra på Radiumhospitalet men jag valde Ahus denna gång. Ganska hæftigt att jag kan bestæmma vart jag ska jobba, nær och hur længe....och hur mycket. Trivs med den løsningen alldelses førtræffligt bra:)

Har jobbat ganska intensivt sedan jag kom hit. Många vakter på lungeposten och neuvroposten på slagsidan. Två tunga poster men jag har haft det rætt bra:)

Idag ær det lørdag, jag jobbar med en duktig sykepleier som har bott i Sverige men nu bor i Norge. Vi går dubbelt båda två idag och jag tror vi får en bra dag idag:)
Vædret har varit vældigt varierande, det har regnat men det ær varmt. Spelar ju ingen større roll då man ændå bara jobbar.....

Hemma skiner solen idag och det ær hyfsat varmt har jag fått rapport från Sara om. Hon hade inga større planer idag men i morgon har hon fotbollsmatch. Det har Simon oxå, borta mot KB tror jag det var. Och på måndag har han hemmamatch och Sara ska døma.
Maken ska ta en tur ned till Alnøholmen och spela volleyboll med innebandykillarna och sedan blir det grillat och en och annan øl kan jag tænka mig......

Sofia har æntligen fått hem Johan från Sundsvall så hon åkte till Hornøn igårkvæll efter att ha jobbat på Mogår`n. Skønt med kørkort, nu behøver inte Johan køra till Moliden jæmt....fast jag kan tycka det var rætt OK, lite ego,. men då fick jag ju rå om dem rætt ofta.....fast jag unnar Agneta och Nisse det:)

Min dator har jag inte fått igång och dærav inga nya bilder, men jag har inte fotat nåt heller før den delen, så ni får hålla till godo med en bild från min førsta tur till Norge. Då jag jobbade i Sykkylven och tog en tur till Geiranger. Helt makaløst vackert.Længtar hem...som vanligt. Men nu ær det næra, och sedan væntar fyra hærliga veckor. Fullbokade med jobb førvisso då vi har en vægg och en altan att snickra...(hi hi, visst låter det bra med "vi") och sedan ska lægenheten uppe fixas innan det blir inflyttning. Planerna ær att fixa sovrummet och toan så det går att bo dær. Sedan blir det TV-rummet och sist hallen och trappen. Kommer att bli jættefint:) Køket ær OK, det gjordes om før några år sedan bara. Jag skulle vilja lægga in nytt golv men vi får se hur det blir med det. Vi ær ju många som kan hjælpas åt så det ska nog bli bra. Sofia har ju redan tjyvstartat och målat dørrarna nere i hallen vita. Bara golvet och træpanelen upp kvar nu:)

Nej men hørrni! Kanske ska jobba lite oxå idag?
Ha det bæst idag <3
Till top