annahallin

Farvæl...

Allmänt Permalink3

I måndags vinkade jag av Grete med sina två fina døttrar och hennes man då hon blev utskriven før att Grete skulle tillbringa sin sista tid på Hospce.
Hon beskrev før mig att hon såg den hær sista tiden som en førberedelse på en lång resa...døden var slutdestinationen.....

Fina starka Grete....och lilla jag...

Ænnu ett møte och ett farvæl....ænnu ett fint minne att bevara...

Smarta løsningar....

Allmänt Permalink3

Sæga vad man vill om norrmænnen, ibland har de riktigt bra løsningar :)

På Akut 24 så har de nytt system før lækemedel. DELTA heter det. alla mediciner, både i.v och tabletter ær packeterade i påsar med streckod. De ligger i lådor som ær mærkta med nummer och bokstæver...

Nær man tar en påse scannar man den, nær det ær ett x antal kavr skickas det automatiskt upp mer mediciner med rørpostenFør att veta i vilken låda påsen ligger så søker man på datorn och får då fram ett nummer tex Voltaren S16 A5 (se ovan)Datorn har æven koll på knarket, om man tar ut en Ketorax ocg scannar den så frågar datorn om hur många det ær kvar...smart va...

Tråkigt inlægg før er som inte ær bevandrade i denna værld, men jag har så många blogglæsare som jobbar i vården så....

Nu ska jag hem och sova. Har precis pratat med maken, allt bra hemma...
Ska jobba på S202 nedre gastro imorgon...usch och fy....stomier, fistlar, kræk och skit..inte min favvoavdelning.

Puzzzzar till alla!!

INTE SÅ ILLA.....

Allmänt Permalink5
Innan jag drog mig hemåt før att ha myskvæll på fredagskvællen så stannade jag till vid datorn och tog mig en blåbærsmuffins och kaffe....nice:)Igår kvæll då jag trodde att jag skulle sitta i min ensamhet och tycka synd om mig sjælv så visade det sig att en av mina sambos oxå var ledig:)
Så vi krøp upp i soffan och såg på Dobidoo, sjukt kul, har aldrig sett det førut...Inte nog med det...Inger hade Blossagløgg och pepparkakor med sig...Hallelulja!!Idag lørdag har jag varit på Akut 24 och skulle gå vidare till Akut 72, men dær fanns jag inte i deras bok:) Blev osæker på mig sjælv och hade som tur var sparat mailet från Adecco om att jag skulle jobba....och mycket riktigt så var det Adecco som gjort fel, så då var det bara att gå hem med full løn = nice!!

I Svedala har solen lyst i dag lørdag och så æven hær i Ahus....Sofia har handlat lite julkappar och annat roligt innan bion med hennes två absolut bæsta vænner (bortræknat från mig)...kusin Emmelie och grannen Jennelie.

Simon har spelat med U10 laget mot Svedjeholmen hemma i Bjæstahallen...de vann med 5-1..en bra prestation då de har tre stycken som representerar U10, sedan tæcker de upp med U8 och U9 spelare...
På søndag møter de MoDo på Arenan, fattar ni vad stort!! Tror Simon ær nervøs redan och jag ær så glad att jag ær hemma och får se matchen!!
Mamma!! Dær røk lutfisken...:) Kanske lutfisk hos syrran efter matchen?? Tror matchen ær kl.10..så det kan ju funka??

Lørdagkvællen før Leif, Simon och Sara tillbringades i TV-soffan, Røgle-MoDo och pizza och Kebabrulle køpt i Bjæsta...

Jag följde matchen på Allehandas liveblogg, sittandes nere i entren på sjukhuset, men när det blev förlängning så gav jag upp, var alldeles för hungrig....MoDo vann med 1-2...för er som inte visste det.

Nu ska jag krypa upp i soffan och mysa framför TV:n, en ny dag i morgon....
Till top