annahallin

Lovmys i umeå

Allmänt Permalink0
Igår onsdag tog jag med mig Simon och åkte tillsammans med två andra hockeykillar och deras mammor till Umeå. Vi började med lite relax i lobbybaren :-) Oskars lillebror Nils var också med!
 

Myskillarna som spelar tillsammans i KB65:s 00/01 lag.
 

Middagen intog vi på All Star så vi kunde se Frölunda-Modo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När Modo vunnit vände killarna på sig och såg matchen bakom oss, tror det var Brynäs....tycker hur som helst det var en mysig bild.
 
Blev en tur till baren på hotellet för mammorna och killarna lekte kurragömma innan vi kröp ned i sköna hotellsängarna för att ladda för sammandrabbningen på fortet!
 
Mer om det imorgon!
 
 
 

Magoo

Allmänt Permalink3
Magoo är snart 10 mån och kommer från Hummelvikgårdens kennel. Han är en Tollare och det är en ras som vi sneglat länge på.
När jag hämtade han i måndags var vi på väg att kasta in handuken och hade bestämt mig för att köra tillbaka honom på tisdagen. men vilken kovändning han gjorde över en natt! Nu är jag kär <3
Familjen som köpte honom hade andra hundar och det skar sig på nåt vis mellan dom. Så Carina som äger kenneln köpte tillbaka honom och söker nu ett nytt hem till honom. Kanske hos oss?
Vi bestämde oss ganska snabbt då vi köpte Manolito att inga fler settrar. Av två anledningar.1. Han är en underbar hund och ingen hund kommer att vara som han, därför vill vi inte kunna jämföra honom med ngn i samma ras. 2. Han är för stor, alldeles för stor, speciellt då han stundvis tror han är en knähund....
 
Igår var jag och Sara på långtur i skogen och vi testade apportering, inkallning och lite människospår. Såååå duktig!!
 
 
Full fokus på Sara!!
 
 
Fullfart!!!
 
 
Vilken härlig dag vi fick i skogen <3
 
 
 
 
 
Han älskar att bada! Tollare är en apporterandefågelhund (setter är en stående) som leker vid strandkanten för att locka in fåglar mot strandkanten så man kan skjuta fågeln ute i vattnet som de sedan kan simma ut och hämta.
 
 
Lättlärd och kul att jobba med!
 
 
Senare på dagen testade jag lite blodspår med honom oxå, klockrent. En sådan här hund måste man aktivera hjärnan på, och då är spår en bra aktivitet.
 
Nu ska vi bara bestämma oss.
men visst är han fiiiin <3?
 
 
 
 
 

helgresumé

Allmänt Permalink1
Har haft gott om tid på sistone. Har märkts på blogginläggen som varit fler och tyvärr oxå på mitt internetanvändade på mobilen....för helt plötsligt i fredags så hade jag förbrukat det jag betalat för och internet blev seeegare än seeegast. Och då kan jag inte ladda upp bilderna som jag knäpper med mobilen till bloggen och därav har jag inte kunnat blogga, tills nu, då jag kosta på mig extra tid....
 
Så nu blir det snabbrace genom helgen....
 
Vi har haft tillökning i hundfamiljen med hjälp av Settra, vår granne. Manolitos favoritjej <3
 
 
 
 
 
I fredags gick jag långpromenad i det fina vädret med båda två och åt sedan go´lunch med Sofia
 
 
Simon var på fritidsgården på fredagskvällen och jag hann fånga mina tre barn på bild innan han rusa iväg...
<3 <3 <3
 

Vi bjöd över grannarna på lite bad och gjorde favoriti repris, denna gång åt vi hallon och grädde till oxå
 
 
 
 
Lördagmorgon packade jag och sonen in oss i bilen och åkte till Nordingrå. Endagscup U13. Maken fick stanna hemma då de lånat hem en sky-lift för att fixa med nåt på taket och sedan skulle han och Johan ner till lyan och se Modo matchen.
Blev en lätt cup, 7-0,3-0,6-0. 16-0 i målskillnad. Ännu en cupseger.
 
 
 
Blev en lång dag och vi var inte hemma förrän 22, då gick jag över till grannfrun och drack vin och åt ost och kex. Gubbarna kom hemlullandes från hockeyn i samma veva, men de gick över till oss och bada och var i fin form nångra timmar senare då jag kom  hem.....
 
 Hur som helst var det kul med cupseger...igen och Simons medaljstång börjar bli full.
 
 
Hann läsa ut denna fantastiska bok oxå, rekomenderas varmt, oj så bra, love it!
 
 
Idag är det måndag.
Har varit till stan med Sara och shoppat lite och sen varit och hämtat hem en tollarhane, Mago som snart är 10 mån. Han ska omplaceras och vi ska se vad vi tycker om honom. Just nu är det sådär, han är jättestressad (vilket vi visste) och ska rida på Manolito HELA iden. Jag tog en promenad uppe i skogen med bara Mago för att testa honom och han var underbar att jobba med. Inkallning, apportering och att gå i koppel fungerade ua. Känns som han är lättlärd och hade mkt energi, men att han är stressad är ett minus och man får hoppas att det går att träna bort.
Nu ska Leif ta han på en sprinrunda, kanske vi kan trötta ut han lite?
 
Simon och Sara har höstlov, dryyygt mysigt att ha dem hemma.
 
 
 
 
Till top