annahallin

Tuffa dagar

Allmänt Permalink1
Vi har haft några tuffa sorgliga dagar, vår underbara kille blev sjuk i onsdags och jag och Leif satte oss i bilen och körde till Östersund där han blev inlagd och undersökt från topp till tå!

Primärt sökte vi för hudinfektion, bla på halsen som han klia på så mkt att det blev svullet och han fick problem med att andas....då visste de inte om det tryckte på utifrån eller om han skadat nåt inuti halsen. Med Cortison och antibiotika har han blivit bättre med det. men de har oxå upptäck ett högt Kalciumvärde som hos hundar ALLTID betyder mkt sjuk hund. Oftast är det en tumör som orsakar det. De har inte hittat någon tumör och då har de röntgat HELA Manolito. Vi kan gå vidare med vidare us i Uppsala men i samråd med vetrinären har vi beslutat att ta hem honom och få honom att må så bra det går. Man kan få ned värdet med cortison då det är farligt för bla njurarna att gå med högt kalciumvärde. Nu är det bara att vänta och se. Vi kommer iaf INTE låta honom lida....visar det sig att han inte piggar på sig, kommer vi att bli en familjemedlem kortare:(

Vi hämtade hem honom ikväll, en trött och sliten kille. Inte sig lik alls men ändå med oss:) han har ätit mat och han viftade på svansen då Maria och Anna-Maria tittade in efter de dukat på puben. Så helt hopplöst är det inte iaf, men oj vad trött han är.

Nu får han antibiotika mot hudinfektionen, cortison mot kalciumvärdet och för att förbättra hans allmäntillstånd. Andapsin och Losec mot magsår och specialfoder för magen. Håll nu alla tassar och tummar alla vänner. Vi vill ju så gärna ha han med oss ett tag till.Glädjen i det trista har helt klart varit denna fina tjej som vi fått äran att ta hand om nu då husse och matte (Andrea och David) är i Israel.
Tycker lite synd om henne då jag inte haft så mkt tid med henne då vi suttit i bilen till Östersund ganska många timmar några dygn tillbaka men tur att Sara har ryckt in och pysslat om henne.
Men nu får vi hoppas på att jag får vara hemma...Imorgon är det nyårsafton. Vi firar med 11 familjer uppe på puben. Men börjar med hockeymatch på skolan kl.12. Hundarna ska vara hemma med Johan och Sofia som har kompisar på middag, och Sara åker till Gullvik.

Gott Slut och Gott Nytt År alla ni:)
Till top