annahallin

Oj oj oj....

Allmänt Permalink1
Inte mycké bloggning senaste veckan....och jag ber om ursäkt för det....

Så nu blir det en lååååååång resumé......

Vi startar i måndags....26/7.....då vi åkte ut på ön till kära syster och svåger. Hemma lämnade vi Sofia som jobbar och Sara som skulle till en kompis och hade fotbollsträning på tisdagen. Simon vägrade missa första fotbollsträningen på måndagkvällen  så vi kom iväg lite sent.....och Micke kom snällt och hämtade oss i båthamnen....Vi var alla lite hungriga....så det blev korvgrillning och mys :))Alltid lika mysigt att komma ut på ön!!! Trötta stupade vi säng och vaknade förväntansfulla då vi hade planerat en tur till Ulvön och äta lunch, men regnet var ihålligt och dimman var tät.....tills lunchtid....då det lättade och vi kastade oss i båten. Men vi fick vända innan vi körde in till Ulvön då det kom ännu mer otäck dimma utifrån havet...och vi tog ett snabbt beslut om att vända och vi åkte till Kajen i Köpmanholmen och åt lunch istället!!! Där sken solen...Syrran njuter av lite vin och skön sol:)))Sedan var det frisbeerundan......

Micke och Leif hade go´flyt med riktigt fina resultat både på nya (som kräver att man kan bergsbestiga....huva vilken bana) och gamla banan.

Leif fixa goda drinkar (mojito) och sedan grillade vi färsk lax som syrran hade marinerat......Grillmästarna igång....Till laxen var det färskpotatis, kokta rödbetor  och sås med parmesanost...mumsfilibabba:)Onsdagen var det bara att packa ihop och dra mot Moliden igen...för att packa om och dra mot Umeå fotbollsfestival!!

Men först mellanlanda vi i Hörnefors hos familjen Olsson. Anna-Carin hade kockat och fixat världens godaste buffé!!Simon hade toppenskoj med tjejerna:)

 

Vi blev sedan guidade till Ålidhem där vi skulle sova och på morgonen åkte vi ut till Umeådalen där MG83 skulle spela sin första match!Det blev en förlust med 2-0.....sedan lämnade vi Sara på Hagaskolan där hon skulle bo med laget innan vi åkte ner på stan och åt lunch.
Vi hittade spansk paella som de sålde i ett stånd på torget, Simon tog det säkra och köpte en burgare på McDonalds

 

Vädret bjöd in till en öl på en båt i nere i hamnen....myyyyyss!!Vi fick sällskap i lägenheten av makarna Wallin, och vi hade lite kvalitetstid på balkongen med lite gott att äta och dricka!!Simon roade sig med en nyinköpt basketboll innan vi tog cyklarna ner på stan för att avnjuta en god grillbuffé på Sjöbris.

Hem och sova, för nya matcher väntar nästa dag! Men vi hade lite tid innan första matchen på fredag så vi tog en tur på Strömpilen....I Olles cykelkorg....no comments...Efter matchen som de spelade 0-0 blev det balkongenoch där bjöd Olle och Annika på en jättegod Irisch CoffeeVi hade turen att bli bjudna på middag hos Gertrud och Janke (i vilkens lägenhet vi bodde i) ute i deras sommarstuga så efter sista matchen för dagen som de vann hade vi ordnat skjuts ut till dem!!
Utsikt från stugan!De bjöd på nyfångad röding med smarriga tillbehör och deras barnbarn Maja var på besök så Simon hade en kompis!!

Här myser hon med mormor...Och här myser hon med Simon och godis och film....Simon utmanade Maja i fotboll...Janke visade upp sin nya fina båt...Vi tog taxi hem efter en mycket trevlig kväll:) och vaknade till regn.....

Tjejerna spelade kvartsfinal kl.09.00 så vi satte på oss regnställ och satte oss på cyklarna för att heja på tjejerna i deras fjärde match! Tyvärr blev det förlust.. och det blev att packa ihop och åka hem till Moliden där Sofia väntade. Trots att hon jobbat, målat och tränat hade hon haft långtråkigt, så var vi efter längtade på Molidenvägen 52.....och vi längtade efter henne oxå såklart!

Nu har vi ätit gott och Sofia har kompisar på besök och Sara har tagit moppen till en kompis. Vi ska snart äta efterrätt som Sofia har gjort, tror det blir Gino med glass!!!

Känner mig nöjd efter trevliga dagar i Umeå...alltid lika skönt att komma hem!
Till top